Despre companie

JD Agro Cocora este una dintre companiile agricole de top din România și are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor. JD Agro Cocora aparține grupului Romania Farm Invest A/S.

In 2008 s-a lansat proiectul JD Agro Cocora incluzând achiziționarea de terenuri agricole de 5,000 hectare și construirea unei ferme noi în județul Ialomița. In prezent, împreuna cu filialele sale, JD Agro Cocora are în exploatare o suprafațǎ de 14,700 hectare în județele Ialomița, Constanța și Buzǎu.

Groupul de companii are 58 de angajați. Beneficiind de experiența internaționalǎ în domeniul exploatǎrilor agricole, compania și-a creat o echipă solidă, formată din specialiști în agricultură din județele Constanța și Ialomița.

Principalul punct de lucru al companiei JD Agro Cocora este ferma din comuna Cocora, județul Ialomița.Ferma dispune de o halǎ pentru utilaje , un depozit, spatiu pentru birouri și un siloz de cereale, ajungând la o capacitate totalǎ de depozitare de 40.000 de tone.

Ferma recent construitǎ în Amzacea, județul Constanța, cu dotări de ultimă generație, reprezintǎ cel de-al doilea punct de lucru.

Agriculturǎ sustenabilǎ

Prioritatea noastrǎ este sa promovǎm o agriculturǎ sustenabilǎ care sǎ asigure hranǎ sǎnǎtoasǎ pentru populație, soluri nealterate și sǎ protejeze mediul înconjurator.

Respectǎm pǎmântul

Încă din anul 2018 am început implementarea technologiei “NoTill” care reduce posibilele distrugeri ale solului. Nu cultivǎm partea superioarǎ a suprafețelor de teren, ci doar însǎmânțǎm direct în miriștea rămasǎ după recoltarea culturilor anterioare. Astfel, protejǎm microfauna și solul de sub culturile noastre, umiditatea plantelor este sporitǎ, se consumǎ mult mai puțin combustibil, reducând in acest mod nivelul de poluare a aerului.

Povestea noastra

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.