Strategia de responsabilitate socialǎ a companiei JD Agro Cocora este orientatǎ spre susținerea prin implicare și finanțare a unor proiecte considerate prioritare pentru dezvoltarea comunitǎților locale din România.

Susținerea dezvoltării comunităților locale

Considerǎm cǎ sǎnǎtatea și educația reprezintǎ douǎ componente importante în formarea unei societǎți responsabile, de aceea proiectele de responsabilitate socialǎ susținute de compania JD Agro Cocora sunt definite de grija fațǎ de oameni, prin derularea unor proiecte de reconstrucție a unitatilor medicale, școli și grǎdinițe, oferim oamenilor șansa unei vieți mai bune.

Astfel, în luna ianuarie 2019, am demarat un proiect mai amplu de reconstrucție a dispensarului medical din comuna Reviga, județul Ialomița, prin înlocuirea vechiului acorperiș cu unul nou, modern și rezistent. Au urmat apoi achiziția de mobilier, echipamente și aparaturǎ medicale, astfel incât dispensarul medical a devenit unul funcțional, activitatea medicalǎ putând fi susținutǎ de acum înainte in condiții optime.

In luna iulie 2019, dispensarul medical din comuna Cocora, județul Ialomița a fost de asemenea utilat cu aparaturǎ medicalǎ necesarǎ derularii activitǎții medicale de zi cu zi.

In perioada 2018-2019, compania JD Agro Cocora a sprijinit instituțiile locale din comuna Amzacea, județul Constanța, pentru realizarea lucrǎrilor de canalizare extrem de necesare în zonǎ. Acest proiect a adus o îmbunǎtǎțire a confortului locuitorilor comunei.

„Caravana Sǎnǎtǎții Inimii” – cel mai important proiect de responsabilitate socialǎ derulat de compania noastrǎ pânǎ acum, în cadrul fermei noastre din comuna Cocora, prin care am putut oferi asistențǎ medicalǎ celor în vârstǎ și celor nevoiași care nu au acces la astfel de servicii medicale, acordate la standarde europene.

Proiectul “Caravana Sǎnǎtǎții Inimii” a fost inițial planificat pentru un numar de 160 de pacienți, însǎ solicitǎrile la fața locului s-au dovedit a fi mult mai mari, astfel cǎ în final au fost incluși în proiect aproximativ 200 de pacienți din 3 comune. Un proiect extrem de vital pentru comunitǎțile locale din județul Ialomița care au fost private ani de zile de posibilitatea de a beneficia de consultații și tratamente acordate de medici specialiști.

Asociația “Caravana cu medici” a pus la dispoziție aparaturǎ medicalǎ performantǎ necesarǎ consultațiilor medicale de specialitate practicate la standarde europene. Prima parte a proiectului medical “Caravana Sǎnǎtǎții Inimii” a inclus set complet de analize, iar partea a doua s-a axat pe consult și diagnostic. Pacienții diagnosticați cu diverse afecțiuni medicale, au primit din partea medicilor specialiști scrisori medicale pentru a putea beneficia de tratamente adecvate.

Dezvoltarea comunitǎților locale influențeazǎ pozitiv nivelul de trai al locuitorilor. Am ȋnceput anul 2022 cu un proiect de modernizare a dispensarului din comuna Chiojdeanca, județul Prahova, ce a inclus dotarea cu aparaturǎ medicalǎ necesarǎ diagnosticǎrii pacienților și mobilier modern care sǎ ȋnfrumusețeze cabinetele de consultații din cadrul dispensarului.

Susținerea echipelor de fotbal

La fel de important pentru noile generatii este și practicarea sporturilor pentru menținerea unei vieți sǎnǎtoase. De aceea, compania noastră a susținut tinerii sportivi, sponsorizând echipele de fotbal Luceafărul Amzacea, AS Pelinul (comuna Comana) și Voința Reviga.

Timp liber

Timpul liber petrecut alǎturi de colegi, vecini, prieteni poate aduce multǎ relaxare și revitalizare, mai ales celor care muncesc din greu la cultivarea pǎmântului. In semn de apreciere pentru locuitorii din comunele Chirnogeni si Plopeni, compania JD Agro Cocora a organizat in luna septembrie 2018, o sǎrbǎtoare câmpeneascǎ cu muzicǎ bunǎ, mâncare traditionalǎ româneascǎ, multǎ socializare și voie bunǎ.

Angajamentul nostru față de comunitate

In urmǎtorii ani vom continua sǎ derulǎm proiecte de responsabilitate socialǎ în localitǎțile unde activǎm, fiind încrezatori ca astfel vom contribui la dezvoltarea comunitatilor locale.

Modernizarea școlilor

Compania JD Agro Cocora susține noile generații prin finanțarea unor proiecte ce asigurǎ derularea procesului educațional în condiții optime, astfel, în perioada 2017 -2018 înaintea începerii fiecǎrui an școlar compania a derulat proiectul “Din nou la școalǎ”. Elevii din localitățile Cocora, Reviga, Valea Măcrișului, General Scărișoreanu, Amzacea, Plopeni, Chirnogeni, au primit ghiozdane cu rechizite care să le fie de ajutor de-a lungul anului școlar.

In perioada 2018 – 2019, un nou proiect a vizat modernizarea școlilor din judetul Constanța, atât școala din comuna Amzacea a fost utilatǎ cu un nou videoproiector cât și școlile din comunele Plopeni și Chirnogeni, unde a fost livrată aparatura necesară (imprimante multifuncționale) derulării procesului educațional în condiții moderne. Pentru școlile din comunele Cocora, Reviga și Valea Mǎcrișului, județul Ialomița, noul an școlar 2019 a adus o îmbunǎtǎțire, având acum jaluzele noi, o imprimantǎ multifunctionalǎ și o salǎ de sport utilatǎ corespunzǎtor activitǎților sportive.

O altǎ inițiativǎ localǎ desfașuratǎ de compania JD Agro Cocora în perioada decembrie 2018 – februarie 2019, a inclus renovarea școlii cu clasele V-VIII din satul Plopeni, comuna Chirnogeni, județul Constanța. Interiorul clǎdirii se afla într-o stare extrem de degradatǎ, periclitând activitǎțile educative și diminuând starea de confort a elevilor. Acest proiect a adus multǎ bucurie atât elevilor cât și profesorilor, reprezentând încǎ un pas în dezvoltarea comunitǎții, creând astfel un viitor mai sigur și mai bun pentru viitoarele generații.

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.